Menu’s
Maak je avond compleet door te kiezen voor één van onze menu’s.
Proeverij van de Chef 48.50
Laat je verrassen door een Proeverij van de Chef met een tafel vol met lekkernijen om te delen en van te genieten. Hij serveert diverse hartverwarmende Winter Proevertjes als voorgerecht en hoofdgerecht. Vervolgens sluit je het menu af met een Petit Grand Dessert. Bestellen je tafelgenoten ook dit menu? Dan serveren wij je een uitgebreidere selectie aan Proevertjes.
Proef de Proevertjes – 47.50
Maak kennis met de Proevertjes van Proeverij De Open Keuken. Je kiest twee Proevertjes als voorgerecht en twee Proevertjes als hoofdgerecht. Vervolgens sluit je het menu af met een dessert naar keuze.
Proef de Open Keuken – 49.50*
Liever een “normaal” hoofdgerecht? Kies dan voor het Proef de Open Keuken menu. Begin met het kiezen van twee Proevertjes als voorgerecht. Vervolgens kun je kiezen uit onze XL-hoofdgerechten. Tot slot sluit je het menu af met een dessert naar keuze.
Bij onze menu’s wordt bij de hoofdronde per twee personen een bijgerecht naar keuze geserveerd.
– Puntzak friet met mayonaise
– Zoete aardappel uit de oven met truffelmayonaise en bieslook
– Warme bieten – mix van gekleurde bieten met zure room
– Rode koolsalade met wortel, appel, spinazie en een honing-balsamicodressing
Speciale aanbiedingen kunnen niet gecombineerd worden met andere acties, kortingen, dinercheques en/of gift cards.
*Indien je kiest voor onze Tournedos (180 gram) in combinatie met het Proef de Open Keuken menu brengen wij een supplementprijs van 7.50 in rekening.
Proevertjes
Een Proevertje is kleiner dan een voorgerecht, zodat je er meerdere kan ‘proeven’.
Wij raden je aan twee Proevertjes in de voorronde en twee Proevertjes in de hoofdronde te kiezen.
Proevertjes in Voorronde
10.50 p. stuk
Italiano Nouvello
Rundercarpaccio met rucola, basilicum dressing, Grana Padano, kappertjes, geroosterde zonnebloem- en pijnboompitten.
Sake Kani (+ 2.00)
Sashimi van Noorse Zalm met wasabi, wakame, sojasaus en ingelegde gember. Geserveerd met een maki van ei en surimi, unagisaus en krokante uitjes.
Terrine de Volaille
Een terrine van gekonfijte kippenbout met parmaham. Geserveerd met cranberrydressing, hazelnoot en toast.
Koninklijke Vis
Dun gesneden huisgerookte zalm geserveerd met frisse bieslook, rode biet, soja-kaviaar en Humus van rode biet.
Entrecôte et les Dames
Dun gesneden, in mosterd gebraden, entrecôte. Geserveerd met delicate roosjes van Tête de Moine kaas, geroosterde bloemkool, croutons en truffelmayonaise.
Rillettes de Poisson
Salade van gerookte makreel geserveerd op een blini. Met Granny Smith appel, wakame en mierikswortel mayonaise.
Chèvre Froid
Geitenkaas ‘brûlée’, geserveerd met pompoenpitten, breekbrood en rucola sla.
Poké Bowl
Sushi rijst met komkommer, wortel, wakanme, soja bonen, krokante ui, kewpie mayonaise en sesamzaadjes.
Liever met sashimi van zalm? (+2.00)
Zachte pompoensoep
Zachte pompoensoep met een room van anijs en vijfkruiden, geserveerd met kruidkoekcroutons.
Proevertjes in de Hoofdronde
11.50 p. stuk
Camarao Aioli
Goed gemarineerde, gewokte gamba’s geserveerd met knoflooksaus.
Catch of the Day (+ 2.00)
Vis bij onze medewerkers naar de vangst van vandaag.
Yakitori Ribs
Onze beroemde spareribs gegaard in Yakitori-marinade, geserveerd met atjar en knoflooksaus.
Als Biefstuk Gebakken (+2.00)
Gebakken diamanthaas met een zoete aardappel crème, zoete aardappelchips en een jus met kruidnagel.
Wildstoverij
Wildstoof met pompoen en wortel geserveerd met pastinaak puree en een croutons van kruidkoek.
De Vlammende Vangst
Gebrande zalm filet. Geserveerd met een langzaam gestoofde ratatouille.
Oeuf á la truffe
Krokant gepocheerd ei met saffraan mayonaise en grana padano. Geserveerd op een crouton met gestoofde spinazie
Risotto ai Funghi
Risotto bereid met verschillende paddenstoelen, truffel vinaigrette, salie en krokante, pijnboombitten Grana Padano schotsen.
Onion Bhaji
Krokante uienbeignets, geserveerd met een lichtpittige salsa van Chipotle pepers.
Proevertje van de Chef
Informeer bij de bediening naar het Proevertje van de Chef
Bijgerechten
5.75 p. stuk
– Puntzak friet met mayonaise
– Zoete aardappel uit de oven met truffelmayonaise en bieslook
– Warme bieten – mix van gekleurde bieten met zure room
– Rode koolsalade met wortel, appel, spinazie en een honing-balsamicodressing
Klassiekers
Liever een hoofdgerecht van een “normaal” formaat?
Kies dan voor één van onze Klassiekers.
Italiano Nouvello XL 21.50
Rundercarpaccio met rucola, basilicum dressing, Grana Padano, zongedroogde tomaat, geroosterde zonnebloem- en pijnboompitten. Geserveerd met toast van brioche.
Runderstoverij XL 24.75
Runderstoof met pompoen en wortel, geserveerd met pastinaakpuree en een crumble van gerookte amandelen.
Yakitori Ribs XL 24.75
Onze beroemde spareribs gegaard in Yakitori marinade. Geserveerd met atjar en knoflooksaus.
Liever een halve meter? (+ 5,-)
Tournedos ‘Open Keuken’ (180 gram) 33.75
In de roomboter gebakken Tournedos geserveerd met groentegarnituur, roseval aardappels en jus met steranijs.
Herten Biefstuk (160 gram) 28.50
Een rosé gebakken herten biefstuk geserveerd met zoete aardappel crème, gele peen en een jus van sterrenijs
Vega
Risotto ai Funghi XL 21.50
Risotto bereid met verschillende paddenstoelen, salie en krokante Grana Padano schotsen.
Oeuf á la truffe XL 21.50
Krokant gepocheerd ei met saffraan mayonaise en grana padano. Geserveerd op een crouton met gestoofde spinazie
Vis
Salade Riche XL 24.75
Een frisse maaltijdsalade met dun gesneden huisgerookte zalm, Catch of the Day en een tataki van tonijn, rodekoolsalade met wortel, appel, spinazie en een honing- balsamicodressing
Catch of the Day XL Dagprijs
Vis bij onze medewerkers naar de vangst van vandaag.
Camarao Aioli XL 23.75
Specialiteit van De Open Keuken: een flinke portie goed gemarineerde gamba’s, geserveerd met knoflooksaus en atjar.
Bijgerechten
5.75 p. stuk
– Puntzak friet met mayonaise
– Zoete aardappel uit de oven met truffelmayonaise en bieslook
– Warme bieten – mix van gekleurde bieten met zure room
– Rode koolsalade met wortel, appel, spinazie en een honing-balsamicodressing
Desserts
Geniet van een van onze heerlijke desserts om de avond goed af te sluiten.
9.75 p. stuk
Het Zwaantje
Drie bollen vanille-ijs geserveerd in soesjes deeg met slagroom en warme chocoladesaus.
Hemelse Modder
Stevige chocolademousse geserveerd met krokant filodeeg en chocoladecrumble.
Herfstig Glas
Bosvruchtentiramisu bereid met lange vingers gedompeld in bosvruchten.
Cheesecake Brûlée
Huisgemaakte cheesecake met een knapperig, gekarameliseerde brûlée-laag geserveerd met pistache ijs.
Koffielekkers Open Keuken
Koffie of thee geserveerd met een kleine verwennerij aan zoetigheden.
Een Rijp Kwartet (+ 4.25)
4 soorten kaas afkomstig van kaaswinkel Echte Liefde. Geserveerd met roggebrood en vijgen-dadelchutney.
Twijfelaartje (+ 3.50)
Onze keuken verrast je met een drietal van onze overheerlijke desserts.
Kids
Voorgerechten
Tomatensoep € 6.25
Tomatensoep met balletjes. Ook vegetarisch mogelijk
Carpaccio € 9.50
Rundercarpaccio met sla, pijnboompitten, olijfolie en geraspte kaas
Hoofdgerechten
Portie kipnuggets, vegetarische loempia’s, vissticks, frikandel of kroket € 9.50
Met warme groente, puntzakje friet, mayonaise en appelmoes.
Yakitori Ribs € 11.50
Spareribs uit onze zoete yakitori marinade met knoflooksaus, puntzakje frites en rauwkost
Camarao Aioli € 11.50
Portie gewokte gamba’s met knoflooksaus, rauwkost, puntzakje friet, mayonaise en appelmoes.
Catch of the Day € 11.50
Vis naar de vangst van vandaag, met rauwkost, puntzakje friet, mayonaise en appelmoes.
Dessert
Kinderijsje € 5.50
2 bolletjes ijs, & slagroom.
Wijnkaart
Wit
Legendary, Chardonnay 6 / 30
(2023, Roemenië)
Zachte frisse chardonnay met smaken van banaan, perzik, en tropisch fruit.
Caillou, Sauvignon Blanc 6.50 / 32
(2023 Sud Ouest, Frankrijk)
Karakteristieke Sauvignon met een opvallend zachte structuur. Soepel en fris met veel exotisch fruit.
Sanziana, Pinot Grigio 6.25 / 31
(2023, Roemenië)
Zachte wijn met een frisse, rijke smaak van ananas en witte perzik. Veel fruit en een zuurkraag met citrus. Klein bittertje in de afdronk.
Viognier, Domaine de Castelnau 7.50 / 37.5
(2023, Frankrijk)
Lichtgeel. In de neus heerlijk zuiver en niet te zwoel met bloemetjesaroma’s en veel rijp geel fruit. Rond met rijpe romigheid, maar ook frisheid van de mooie zuren. Verrassend frisse, zuivere en sappige Viognier.
Gmeinböck, Grüner Veltliner 33.5
(2023, Oostenrijk)
Hout opgevoed. Met aroma van geel fruit en kruiden, op de tong krachtig met aroma‘s van geel fruit en een subtiele hint van hout en kruiden.
Ycaro, Gewurztraminer 33.5
(2021, Chili)
Frisse stijl gewurztraminer. Geuren van lychee, meloen en kruiden. Mooie droge frisse wijn.
Tower Rock, Sauvignon Blanc 35
(2022, New Zealand)
Intense aromatische wijn. Fruitig met grassige tonen. Lange afdronk met aroma’s van meloen en tropisch fruit.
Picpoul de Pinet 35
(2023, Languedoc-Roussillon, Frankrijk)
Heldere bleek-gele wijn. Geur van tropisch fruit, de bloesem van brem en het (voor Picpoul) kenmerkende jodium toontje. Levendige aanzet, maar verfijnd. Smaak tonen van lycee en witte bloesem. Verfrissende afdronk
Nadal, Pinot Grigio 39
(2023, Italië)
Frisse zachte wijn, breed van smaak met een lang aanhoudende afdronk. Fris citrushout, zachte perzik en nootmuskaat.
Gran Mariu Barrica, Verdejo 40
(2022, Madrid, Spanje)
Stuivende wijn van 100% verdejo. De druiven vergisten in Franse eikenhouten vaten. Waarna de wijn verder rijpt in rvs-tanks. Een sappige, frisse wijn, boordevol exotisch fruit in de neus, een romig mondegvoel en mooie complexiteit.
Mergelland, Hoeve Nekum Riesling 44
(2022, Nederland)
In de neus rijke appeltjes, fris citrus fruit en exotische tonen. De smaak is fris met een ronde en vrij zachte afdronk. Zeer gastronomisch.
Wente Wetmore, Chardonnay 44
(2022, Verenigde Staten)
Een echte mondvullende Chardonnay! Aroma’s van rode appel, vanille en geïntegreerde houttoetsen, citrus en tropisch fruit. In de mond een hint van appel, getoast brood, boter en subtiel hout.
Reyneke Organica, Chenin Blanc 45
(2021, Zuid-Afrika)
Verkwikkende wijn. Plezierige neus met peer, gele appel en licht ananas. De smaak is fris en levendig. Hele mooie structuur die ondersteund wordt met zuren die perfect in balans zijn.
Chablis Fèvre-Fèvre, Chardonnay 59
(2022, Bourgogne, Frankrijk)
Loepzuivere en expressieve Chardonnay, een ode aan de unieke Kimmeridge-bodems. (kalk, klei en fossiele schelpdieren) Een frisse, zachte wijn met zowel in geur en smaak veel mineraliteit en wit fruit zoals peer en perzik. Mooie lange afdronk
Sancerre Le Clos du Roy, Sauvignon Blanc 64
(2021, Frankrijk)
In de geur expressief met veel fruit en bloemen. In de mond soepel en verhoudingsgewijs rond met relatief rustige zuren, mooie mineralen en een lange afdronk. Heerlijk gebalanceerde en goed rijpe Sancerre.
Rosé
Caillou Rosé, Gamay 6 / 30
(2023, Frankrijk)
Vol fruitige rosé met een smaak van aardbei, framboos, kersen en cranberry. In de geur iets kruidigheid en een aangename frisheid.
Plage de Sud, Cinsault – Grenache – Shiraz 6.50 / 32
(2023, Frankrijk)
Proef & ruik een super frisse, strakke en verfijnde zomerwijn. Mooi licht, bleek van kleur, gemaakt in Zuid Franse ‘gris’stijl. Proef elegant rood fruit, fijne bosaardbeitjes, iets witte perzik en zonnig citrusfruit. Fijne ‘doordrinker’.
0.0 Wijnen
Opia, Chardonnay 0.0% 4.75 / 24
(Zuid-Frankrijk)
Herkenbare Chardonnay-kenmerken. Fruitig en bloemig met tonen van witte perzik, citrus en vanille. Verfrissende smaak met zeer aangename zuren.
Noa rosé, Tempranillo 0.0% 5.25 / 26.5
(Duistland)
Dit is een biologische, plezierige, lichte rosé zonder alcohol en gemaakt van de Tempranillo druif. Vol van smaak met fruittonen van perzik en grapefruit.
Prosecco Pizzolato Spumante, 0,20L 0.0% 11.75
(Italie)
Een alcoholvrije bubbel van vers geperst, maar nog niet vergist sap van witte druiven. Deze mousserende wijn heeft een aromatische geur van appels, peren en bloesem.
Rood
Legendary, Merlot 6 / 30
(2022, Roemenië)
Veel roodfruit, beetje kruidig. Goed gebalanceerd, makkelijk drinkbare stijl met een toon van herfstbladeren op de afdronk.
Roccalanna, Montepulciano 6.75 / 33
(2021, Abruzzo, Italië)
Stevige ronde wijn met smaken van rode kers en bessen. Dieppaars van kleur met een fruitige neus en een uitgebalanceerde afdronk.
Chão de Urze 6.75 / 33
Cabernet Sauvignon, Tempranillo
(2016, Portugal)
Intense smaak van lang gerijpte vruchten. Soepel en in balans, met een geur van bosbramen. Deze wijn wordt gebotteld binnen de muren van een gevangenis
Integro Negroamaro, Bio Puglia 7.75 / 39
(2022, Italië)
Prachtige volle, krachtige wijn, zachte smaken van rijp roodfruit en een elegante afdronk
Emiliana Organic Vineyards, Pinot Noir Bio 36
(2021, Chili)
In de neus rode bessen, elegante kruidigheid en leer. De smaak is verrassend en fris voor een Pinot Noir uit Chili. Veel tonen van rood fruit. Word ligt gekoeld geserveerd
Domaine Bousquet, Malbec 36
(2023, Argentinië)
Violet van kleur, bijna zwart, typisch voor een Argentijnse Malbec van topkwaliteit. Intense rijke aroma’s van zwart fruit en een hint van zwarte peper. Smaken van zwarte bessen, pruimen en een hint van chocolade met een zachte en soepele finish.
Chianti Rufina Classico, Sangiovese 37
(2021, Italië)
Prachtige volle, krachtige wijn, zachte smaken van rijp roodfruit en een elegante afdronk
Bodegas Pedro Martinez Alesandro, Rioja 40
Crianza (2019, Spanje)
Volle aroma`s van rood fruit. In de smaak een volle structuur, toch ook fris door uitgebalanceerde zuren, kersenfruit, zoethout, kruiden, toast en een klein ‘tikje’ vanille en chocolade. Zacht in de afdronk.
Marco Porello, Barbera D’Alba Mommiano 39
(2022, Piemonte Italië)
Volle fruitige wijn met tonen van rijpe aardbeien, kersen en frambozen. Hele mooie gebalanceerde zuurgraad. De druiven zijn handgeplukt en ondergaan een schilwerking van 7-10 dagen.
Conte di Campiano, Primitivo di Manduria 45
(2018, Zuid-Oost Italië)
Krachtige robijn rode wijn met stevige aroma’s van kersen, pruimen, kaneel en vanille. Met de hand geoogst, 4-6 maanden op eikenhouten vaten gerijpt. Zacht en kruidig met smaken van geconcentreerd fruit zonder een enige bitterheid. De wijn heeft een mooie lange afdronk
Bodegas Pedro Martinez Alesandro, Rioja Reserva 48
(2016, Spanje)
Rijke volle aroma’s van rood fruit, zoethout, kruiden en toast. Verfijnde elegante wijn met een tikje vanille en chocolade. Krachtige afdronk.
Chateau Grand Boise 55
Syrah, Grenache, 10% Cabernet Sauvignon
(2018, Cotes de Provence, Frankrijk)
Rijke smaak van zwarte kersen en zwarte bes. Elegante en cruchy opening. Hele rijke kruidigheid met wat peper en opvallend veel lengte.
Chateau Rozier, Saint Emilion Grand Cru 57
(2019, Bordeaux, Frankrijk)
Diepe donkerrode kleur, een prachtig verfijnd bouquet van bessen, romige zoete kersen, specerijen, cederhout en een weelderige vanilletoets. De wijn is fluweelzacht, rijk van smaak met het accent op mooi donker fruit.
Reyneke Cornerstone, Cabernet Sauvignon 61
Merlot 20%, Cabarnet Franc 20%.
(2018, Stellenbosch, western Cape – Zuid-Afrika)
Klassieke bordeauxstijl, een feest voor de smaakpapillen. Van cassis tot viooltjes en tabaksblad tot fijne mineraliteit. Een krachtige wijn die mooi combineert met lamskoteletten, entrecote of ossenhaas. Zuurgraad en gestructureerde tannines zijn perfect in balans.
Camporeale, Amarone Della Valpolicella 69
(2018, Verona, Noord Italië)
Warme diepe fluwelen wijn. Intense aroma’s van donkere bessen, rijp rood fruit en chocolade. Geperst van 3-4 maanden gedroogde druiven, waarna 26 maanden gerijpt in houten vaten. Het vlaggenschip van Camporeale en onze rode wijnen.
Bubbels
Flama d’Or Cava Brut 7.50 / 36
(Spanje)
Zeer fijne mousserende wijn, veel fruit en verfrissend van smaak
Graham Beck Brut Rose 45
Zuid-Afrika
In de neus vind je tinten van frambozen en kersen. Het palet brengt een levendige maar fijne mousse, met subtiele rode bessen smaken die door de lichte zuren nog sterker naar voren komen.
Champagne 79.5
Iets te vieren?.. Wij hebben altijd een mooie champagne voor u koud liggen. Vraag er naar bij de bediening
Kelder wijnen
Wij vinden het leuk om ons assortiment wijnen continue te veranderen. Prachtige wijnen maken plaats voor nieuwe pareltjes.
De “oude’ wijnen bewaren we in de kelder en zijn extra mooi geprijsd. OP=OP! Vraag aan de bediening welke wijnen we hebben liggen.
Contactgegevens
Laanstraat 31
1211 HG Hilversum
035-6230777
info@deopenkeuken.nl
Openingstijden
Maandag t/m zondag
16:00 uur – 23:00 uur
Borrel: 16:00 uur – 17:00 uur
Keuken: 17:00 uur – 22:00 uur
Schrijf je in op onze nieuwsbrief